9/3/17

Un país net i transparent



Millet destapa les vergonyes de la corrupció del cap i casal convergent. Les comissions de Ferrovial eren del 4%, un 2,5% per CDC, un 0,5 % per Montull i un 1% per Millet. Què hi diu el PDECat que ha heredat les seus de CDC?
És l´hora de les responsabilitats polítiques o d’un cap de turc? Quants patriotes de la pela és la pela, campen per Catalunya i el catalanisme amb les butxaques ben farcides?
Que tornin el diners. El pal de paller s’esmicola. Toca neteja general. Volem una bandera, un país, una república neta i transparent. La radicalitat democràtica te a veure amb el compromís i el control ciutadà.
Cal aixecar catifes i parquets per mostrar i foragitar les diverses trames de corrupció. El sentiment catalanista, i el moviment sobiranista i per la independència, no pot acceptar condescendència pel fet que la corrupció parli en català; tampoc és lògic que els
corruptes, tant el que paga com el que s’ho embutxaca, quedin impunes.
La llibertat de Catalunya ha de ser transparent i neta perquè és la causa de tot el país, val a dir de la majoria ciutadana. El catalanisme republicà ha d’esdevenir bel·ligerant contra la corrupció catalana i espanyola.
La Ponència zero d’Un País En Comú, document inicial elaborat entre 375 persones, és un corpus d’ideari i proposta que han treballat els més de 70 Tallers territorials, així com les milers d’entrades al web www.unpaisencomu.cat. Aquesta ponència zero està estructurada en sis eixos.
L’eix 4 s’anomena Una revolució democràtica i feminista. Precisament desenvolupa un ideari entorn la concepció de radicalitat democràtica, ètica i transparència, Administració pública, Memòria democràtica, Seguretat i justícia, Pacifisme i drets humans.
El municipalisme del canvi nodreix el compromís ètic i polític, des dels segments socials més necessitats i castigats per la crisi econòmica.
L’ideari per Catalunya d’Un País En Comú, situa com a cabdals els drets i serveis vitals per a la majoria ciutadana popular. Aconseguir aquests drets, i unes polítiques de majoria social, necessita d’un canvi complert cap a l’autonomia municipal i vers una república catalana.
El canvi de model econòmic, social, ambiental i polític que proposem des d’aquest nou espai polític és un canvi sistèmic, profund i revolucionari. És a través de la força de la gent que aquesta revolució, que va començar a les places i que ja ha arribat a molts ajuntaments, podrà convertir-se en la nova hegemonia que volem que lideri el procés de canvi a Catalunya” (inici de l’eix 4). 9 de març de 2017
Debats d’Un País en Comú. De la Carta de L’Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario