10/7/15

Alternatives: Ruptura constituent sobirana de República Catalana o Autonomia dins el Regne d'Espanya


Els tabús trontollen. Es trenquen motlles i prejudicis. La realitat viva sura entre els esquemes encarcarats. Cada dia és més palès que el procés de sobirania ha d'incloure el fenomen Barcelona en comú i a l'alcaldessa Ada Colau.
Excloure el "Sí que es pot" de la transició constituent catalana, com fa el president Mas, és gairebé apostar a perdre l'expectativa de legalitat sobirana, ruptura democràtica i república catalana.
El carrer i el procés resta amatent a les propostes de partits, govern i de l'ANC. El ball de bastons sobre llista civil, plebiscitàries, governs sense president, i eleccions continues, ha posat a l'ull de l' huracà a la mateixa ANC.
Resoldre la convocatòria del 27 S, preparar totes les sinèrgies pel 28 S, clarificar la llista o les més probables llistes, que ERC no es deixi entabanar per mil·lèsima vegada per la pressió governamental i dels homes del president (i mitjans, és clar). Molta agitació per un estiu i unes vacances ben caloroses.
Els escenaris alternatius son: Ruptura constituent sobirana de República Catalana o Autonomia dins el Regne d'Espanya
Hi ha qui considera que el moviment sobiranista de la independència ha de supeditar-se a un dret abstracte a decidir o al permís estatal del regne.
Altres consideren a l' independentisme com captiu, seu. Hi ha patents de pota negre i pota rossa. Hi ha patents de cors. Tanmateix el que cal és canviar un poc el taulell de joc, o els paràmetres polítics i socials. Val a dir comprendre el potencial del "Sí que es pot" per encetar la passa decisiva que faci el camí democràtic sobiranista real.
El dit a la nafra l'han clavat EUiA (JJ Nuet) i Procés Constituent (Teresa Forcades). Els nous paràmetres o taulell de joc s'estén a l'establir la necessitat de defensar un procés constituent "per construiruna República Catalana". El 28 S es tracta d'iniciar aquest procés de sobirania constituent, amb el ben entès que serà lliurement referendat per la població de Catalunya.
El procés s'enforteix a l'incloure l'aplicació d'un pla de rescat ciutadà contra els efectes de les polítiques d'austeritat.
La idea és que les perspectives certes de confluència a Catalunya, incorpori l'experiència d'èxit de Barcelona en comú amb el "Sí que es pot", per configurar una candidatura de ruptura democràtica.
Curiosament aquesta entesa coincideix, amb la diferència d'un dia, amb l'estratègia troncal exposada a la presentació de l'associació Acord d'Esquerres per la República Catalana.
Podem (i Podemos), ICV, EUiA i Procés Constituent, també Barcelona en comú, de moments com observadors, han endreçat les seves propostes i programa entorn un eix molt entorn a formar part del procés del poble de Catalunya. Partit X, Pirates, Equo i altres formacions estan a l'aguait interessades en un acord que fes emergir el "Sí que es pot" com alternativa política de sobirania catalana, lliure i republicana, indiscutiblement social, com alternativa per enfrontar-se a la dreta catalana, així com en l'escenari català constituent fer front a les prohibicions i boicots de l'Estat i el Regne d'Espanya.
Pablo Iglesias de Podemos, i Alberto Garzón d'IU, s'han mostrat disposats a assumir la radicalitat democràtica, amb les conseqüències de les decisions de les esquerres i de la ciutadania catalana.
La premsa s'ha fet ressò. Un diari ha esmentat que ho ha comprovat al disposar del document de bases.
Els pota negre i pota rossa no en donen crèdit. Però tothom cal celebri amb alegria que el procés s'ampliï per fer camí de república catalana.
Via lliure per la República catalana.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario