8/3/15

Les dones, no som un tema, som la meitat de la humanitat



La revolució, les dones i la seva llibertat a decidir. 8 de març de 2015.
Estem en temps de canvis. Sovint es parla de revolució. Cadascú a la seva manera. Aquest cop la revolució haurà de comptar amb les dones i amb aconseguir els seus drets, poder decidir com volem aquest nou paradigma social i la llibertat de viure sense violència.
Dones en llocs privilegiats, com l’actriu Patricia Arquette en el lliurament dels Òscars, on va fer un al·legat per la igualtat salarial: “A cada dona que ha donat a llum, a cada contribuent i ciutadà d'aquesta nació: hem lluitat perquè tothom tingui els mateixos drets. És el nostre moment de tenir igualtat salarial d'una vegada per totes i drets iguals per a totes les dones en els Estats Units d'Amèrica". La Laia Sanz, líder del Dakar, declara que si fos un home guanyaria molt més fent les mateixes curses. La diferència salarial als EEUU és del 12,8%, a Catalunya un 19,6%.
A tot el món al segle XXI les dones cobrem menys i tenim els índex de pobresa més elevats. Lluitem per eradicar l'escletxa i la discriminació laboral. Per eliminar l’assetjament sexual i per raó de sexe a les feines.
Ja no hi ha volta enrere. No volem tornar a sentir que hi ha coses més importants a canviar que “el tema de les dones”. No som un tema. Som la meitat de la humanitat que encara es troba en desigualtat de drets reals i encara ha de comptabilitzar mes rere mes, assassinats de dones i denúncies per agressions de tot tipus: físiques, sexuals, psicològiques, econòmiques.
Hem de veure el món “amb ulls de dona” tal com dèiem el 1995 a Beijing. Les dones volem passar de ser víctimes a ser decisòries en la societat.
El govern del PP ens vol tornar a fer empassar els drets sexuals i reproductius. Les dones menors hauran de ser tutoritzades per poder avortar. No baixarem la guàrdia. Juntes amb les de la “Vaga de totes” amb les del “Tren de la Libertad” amb les associacions de dones i Plataformes d’arreu de l’estat, tornarem a defensar i reivindicar el dret a decidir sobre el nostre cos.

Les polítiques públiques retallen els drets de les dones. Les retallades en la llei de dependència, en la prevenció de la violència masclista, en els serveis socials, en l’habitatge, invaliden o fan ineficaces les lleis i mesures aconseguides en els últims anys, tan les d’igualtat com les de violència.

Aquest 8 de març tornem a flamejar la bandera de la llibertat de les dones estretament lligada als drets socials i al nou país que volem aconseguir.

Els homes tenen por que les dones se’n riguin d’ells. Les dones tenen por que els homes les assassininMargaret Atwood.

No hay comentarios:

Publicar un comentario