20/2/15

Barcelona en comú s'enlaira amb il·lusió i sana ambició



Presentació equip Barcelona en comú.
Aconseguit l'acord unitari de confluència entre activisme ciutadà, veïnal, sindical, entitats, col·lectius i partits, es comença a oferir el moll de l'os de la proposta política.
Barcelona en Comú ha estat formada i impulsada per la llavor de Guanyem, amb les organitzacions polítiques com Procés Constituent, Podem, ICV, EUiA i Equo. Malauradament la CUP s'ha separat de l'experiència unitària.
L'efecte "en comú" repercutirà favorablement a molts municipis de Catalunya. La recerca de la confluència entre les esquerres enceta una experiència genuïna, inèdita, que pot permetre un canvi cabdal als govern dels Ajuntaments.
Les confluències "en comú" arreu de Catalunya, transformaran i potenciaran les forces ciutadanes més populars i modestes, val a dir les esquerres. EUiA hi contribuïm posant l'experiència política general i l'activista particular, sense condicions ni llast de situacions anteriors.
A Barcelona, Ada Colau junt a Gerardo Pisarello, ha començat a esbossar  unes línies mestres de mesures d'emergència ciutadana i social.
La confluència barcelonina està bastint el seu propi "Programa de Salònica", com Syriza va fer per enfrontar-se als grans poders financers i estatals de la Unió Europea i la Troica.
Les perles del "Salònica" barceloní, van entorn a una renda mínima, sous alts càrrecs, revisió d'adjudicacions i privatitzacions, pla d'ocupació amb foment dels llocs de treball (formació laboral i creació d'ocupació sostenible), garantir drets socials bàsics, dret a l'habitatge, inclòs una taula de negociació amb entitats financeres per evitar desnonaments. Acció contra la pobresa energètica. Replantejament sobre remunicipalitzar el servei de l'aigua.
Les mesures tipus pla d'emergència xocaran contra els projectes aprovats i adjudicats, però es pretén també obrir una taula de negociació amb el port i reconduir-lo.
De moment es treballa amb una planificació de despesa pel pla de 160 milions d'euros dins un pressupost general de l'Ajuntament de 2.370 milions.
Unes mesures ambicioses que sintonitzat fil per randa amb el teixit ciutadà, social i polític que ha impulsat Barcelona en comú.
Ada Colau. Merche Vidal amb jersei vermell.
Ada Colau haurà d'incloure en aquest pla un procés de democratització que faci la participació ciutadana quelcom de real, útil i decisori. Els veïns i veïnes són qui han de decidir sobre la ciutat en que viuen.
Exercir aquest dret a decidir, ens porta a què Barcelona en comú alci, clara i nítida, la bandera d'un procés constituent de sobirania municipalista i nacional catalana. Valor republicans dels municipis per una república catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario