22/7/14

No hi ha res a fer?

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 4
Miquel Iceta del PSC augura que "Amb l'actual pregunta no hi haurà consulta, i ho sap tothom". El cert és que no és pas l'únic que considera que no hi haurà consulta, doncs és prou difícil i el govern espanyol no la deixarà fer. Però no és pas cert que no hi hagi res a fer, ni que ja sigui segur que no es faci.
L'ombra allargada del pacte de la transició de la dictadura franquista a la monarquia parlamentària amb Constitució de 1978, permet un munt d'anàlisi que conclouen que si ha durat quaranta anys en pot fer quaranta més; és a dir que si Espanya no vol no hi ha ni haurà res a fer.
La ciutadania catalana ho està entenent diferent. Per això està buidant el PSC, desconfia cada cop més de CiU, mentre posa a ERC com a referent polític per a fer quelcom, alhora que des de fa tres anys està creant una entitat civil com l'ANC dedicada a impulsar i organitzar la mobilització pel procés. El jovent està convertint a la CUP en un ariet independentista. L'estratègia de República Catalana per part d'EUiA amb la defensa de la Consulta, junt a ICV que defensa la consulta i l'estat propi, ha permès que ambdues organitzacions no sofrissin el desgast i davallada del PSC. Però la imatge de dubte sobre el símbol de la independència, o sobre la dependència amb l'estat espanyol posa a la coalició ICV-EUiA entre l'espasa i la paret.




No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario