29/7/14

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 11
L'escenari d'unes eleccions plebiscitàries substitutòries del referèndum sobiranista no correspon ni a la mobilització popular ni a la Declaració de Sobirania ni al bloqueig de l'estat.
Unes eleccions catalanes anticipades és cada dia més difícil evitar-les tant si hi ha consulta com si no es fes. Entre l'11 de setembre i el 9 de novembre es dirimirà aquest dilema.
El fet de voler que sigui la societat civil la qui decideixi sobre estat i independència, per tant a través d'una consulta directa i precisa, no evita que segons s'evolucioni entre el 11 S i el 9 N, el govern esclati i unes eleccions esdevinguin inevitables, o una altra alternativa seria la transformació de la rebel·lia popular sobiranista en ruptura i revolució.
S'anomenessin plebiscitàries o simplement anticipades les alternatives reals es podrien situar aleshores en un procés directament constituent, cosa que a hores d'ara encara no està pas madur, o per garantir la convocatòria de la consulta no realitzada.
Tampoc poden ser unilateralment plebiscitàries en el sentit de generalitzar i concretar-les en un SÍ o un NO, doncs el factor social obliga a denunciar i diferenciar-se netament de les forces polítiques que, per molt nacional sobiranistes que es pressentin, siguin retalladores i defensores dels poders econòmics que estan destruint serveis i drets socials, minvant el treball i el nivell de vida de la població treballadora.



Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario