24/7/14

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de consulta i legalitat catalana · 6
Tot està previst menys que el poble digui i faci la seva.
L'11 de setembre la gent ocuparà el carrer amb la "V". El govern de la Generalitat farà la Llei de consultes. El govern de l'estat i el PP ho impugnaran al Tribunal Constitucional, amb el suport del PSOE. El TC ho admetrà a tràmit exprés i es paralitzarà la consulta 9 N. Tot controlat, la Llei queda suspesa i la consulta no es pot fer, si més no de forma legal amb la legalitat constitucional espanyola. No es desacatarà ni desobeirà. Ja està tot resolt. Catalunya torna a sortir bramant al carrer, però el president i el govern de la Generalitat acaten la prohibició de fet. Els partits li fan de coro.
La negociació en aquests paràmetres obre pas a una involució complerta o a una tercera via remodelada que engendri un novíssim pacte unionista. "Ja us ho deia" clamaria exultant en Miquel Iceta, cal un bipartidisme asimètric, entre el PP i el PSOE a l'estat amb un petit raconet de pacte fiscal per CiU, combinat amb un bipartidisme entre el CiU i el PSC a Catalunya, amb tota la bona disposició a cohabitar la Generalitat. 
El vertigen de dirigents i partits que no saben veure a l'altra banda del mirall més que la seva foto fixa inalterable fa miratges miraculosos.
És ben cec i unilateral considerar que es domesticarà el procés iniciat. No contemplen ni la possibilitat teòrica de que la població s'acreixi amb la seva rebel·lia.
El dic constitucional estatal i dels partits es pot trencar si no aconsegueixen frustrar de soca-rel el sentiment i la mobilització popular.
Federalistes i unionistes no conceben que la Constitució, l'estat i els partits dinàstics no s'han mogut de l' unionisme de la nació espanyola de l'estat únic. En canvi la ciutadania i la societat catalana sí ha fet un tomb profund que porta als actuals partits i a l'ANC a les posicions d'executar la consulta. És més, el dret a decidir-ho tot ha fet camí i fortuna per la pell de brau.
Els munyidors d'una derrota de la sobirania catalana són sobretot aquelles forces polítiques i econòmiques que no volen un poble sobirà lliure, neguen tot procés constituent republicanista, i consideren la pitjor de les malediccions una perspectiva de ruptura democràtica.



Escenaris derrotistes: No hi haurà consulta

No hi ha res a fer?

Terceres vies

El procés sobiranista es domesticarà i exhaurirà

Escenaris de llibertat, legitimitat i legalitat catalana: El nus gordià rau en la consulta

Legitimitat i legalitat catalana

Desacatament i desobediència

La Consulta amb legalitat espanyola o catalana

Eleccions, ruptura democràtica i procés constituent

La DUI

República Catalana

Francesc Matas Salla i Josep Ferrer Llop.

No hay comentarios:

Publicar un comentario