26/3/14

La joventut volem un procés constituent a Europa


Oriol Arcas* presenta contundent la política i candidatura a les Primàries d'EUiA, amb la mirada posada en la relació directa entre la política per Europa, la política a Espanya i la política a Catalunya.
Oriol Arcas: “La joventut volem un procés constituent a Europa”. Primer de tot vull explicar que la meva decisió per ser candidat ha vingut motivada per dues raons. La primera, el magnífic equip que s’ha anat conformant, amb la Núria Lozano, l’Àngels Tomàs, el José Montero i el Ferran Jiménez. Una llista plural que incorpora dones i homes, joves i grans, però també les lluites obreres, feministes, europeistes, municipalistes i populars. Sé que aquesta llista representa a la joventut.
La segona raó és el fet que vaig ser proposat per Alternativa Jove, l’organització jove d’EUiA. El meu nom acompanyava un projecte polític potent. Em reconec plenament en la resolució aprovada per AJ, una aposta per una ruptura democràtica que dugui a un procés constituent a Catalunya, Espanya i Europa. Aquestes propostes són les mateixes que vam aprovar en la Conferència Política d’EUiA, i que aquesta candidatura vol portar a Europa.
Per això m’il·lusiona aquesta candidatura i el projecte d’Alternativa Jove.
El nom de la pròpia candidatura és eloqüent: proposem una Alternativa Constituent per Europa, un procés que ens porti a una Assemblea Constituent per crear una nova Constitució Europea.
Per això, la joventut diem no a una Constitució que no vam votar, i a una Europa que ens veu com treballadores a explotar. Sabem que aquestes estructures estan tant dominades pels mercats que la reforma és impossible. Per això volem iniciar el nostre propi procés constituent cap a una República Catalana popular, federada amb la resta de pobles en una República plurinacional d’Espanya, en una Europa on mani l’Europarlament i els pobles puguin decidir sobre el seu destí en pau i fora de l’OTAN.
* Oriol Arcas, membre d’Alternativa Jove i responsable d’Universitat d’EUiA.
Al web Alternativa Jove es defensa “un procés constituent que desenvolupi una ruptura democràtica per una República Catalana social, democràtica i lliure per decidir les relacions amb la resta de pobles” així com “la confluència de l’esquerra alternativa social i política”.
@euroalternativa : Alternativa x Europa.







No hay comentarios:

Publicar un comentario