13/12/13

Pregunta i Consulta



De les esquerres: ERC, ICV, CUP, EUiA.

Abans de la fi de l'any disposem de la Pregunta i la data per la Consulta.
La Pregunta s'ha desdoblat per compatibilitzar claredat i inclusivitat. Una mica de quadratura del cercle?
"Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?".
(¨¿Quiere que Catalunya sea un Estado? Y si es así, ¿Independiente?")
En tot cas és palès que dins la Pregunta s'inclou les demandes de la mobilització popular dels Onze de setembre i la Via catalana. Es pregunta sobre (nou) estat i independència.
De la immensa manifestació de l'11 de setembre de 2012 a la Declaració de sobirania del Parlament; de la Via catalana de l'11 de setembre de 2013 a l'actual Pregunta i Consulta pel 9 de novembre de 2014. El procés d'empoderament democràtic sobirà de la ciutadania de Catalunya avança potent, massiu i unitari. Les esquerres hem de ser capdavanteres de la lluita per la llibertat de Catalunya. Cal tota la força per aconseguir realitzar aquesta Consulta. S'ha d'incorporar a fons en el projecte constituent el factor i lluita social al procés democràtic català.
Rajoy del PP i Rubalcaba del PSOE ja fan saber "que va a ser que no", "para nada Consulta". Volen constituir un govern de salvació nacional espanyola entre el PP i el PSOE, emparant-se amb la Constitució de 1978 i la Monarquia en contra la Consulta a Catalunya?
Una ruptura democràtica està en marxa. Per EUiA es tracta de passes cap a la república Catalana. Qui somiï amb el fracàs de la Consulta, que no es faci, aleshores el resultat serà fora de les esquerres i de tota concepció democràtica federalista. Una No Consulta davallarà vers el bàndol de la dreta dura i de la suspensió de l'Autonomia.
El procés a Catalunya obre una important oportunitat a l'estat espanyol. Defensar el dret a l'execució de la Consulta catalana, permet combatre el front retallador i denunciar tot front nacional pro-manteniment de la Constitució de 1978 coronada entre PP, PSOE i UPyD (més C's). On se situarà el PSC?
A l'estat espanyol, a Espanya, al regne d'Espanya, es podria encetar la defensa de la sobirania ciutadana, amb una Consulta estatal sobre 1a pregunta: Quina forma d'estat es vol, Monarquia o República?, i si en cas de la segona opció, 2a pregunta: Federal, si o no?

No hay comentarios:

Publicar un comentario