8/11/13

La Consulta i la República Catalana explicat a Òmnium Cultural



EUiA trasllada a Òmnium Cultural les conclusions de la sevaconferència política i l'aposta per la Consulta i la República Catalana.
El coordinador general, Joan Josep Nuet, i el responsable d'Acció Política, Francesc Matas, es reuneixen a petició de l'entitat amb la seva presidenta, Muriel Casals, i altres membres de la junta. Nota EUiA, Dimarts, 05 de novembre de 2013http://euia.cat/img/spacer.gif.
A petició d’Òmnium Cultural, ahir a la tarda el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, i el responsable d’Acció Política de la formació, Francesc Matas, van mantenir una trobada amb la presidenta de l’entitat, Muriel Casals, el seu secretari, Jordi Bosch, i el responsable d’Òmnium al Barcelonès Nord, Marcel Mauri.
Nuet va exposar en primer lloc les conclusions de la Conferència Política d'EUiA ‘Un Projecte Constituent per a Catalunya’, celebrada el 27 d’octubre passat. Així, va explicar als representants d’Òmnium que per a EUiA la consulta pel dret a decidir és irrenunciable, que no valen condicionants que portin a escenaris plebiscitaris i que cal aconseguir que Catalunya sigui subjecte polític i decideixi. Va afegir que la formació té la perspectiva clau de la República Catalana i que en els escenaris posteriors al desenvolupament constituent, EUiA considera la lliure federació i altres fórmules amb els pobles d'Espanya i d'Europa. Nuet també va informar-los que la conferència d’EUiA ha establert la necessitat d'una pregunta clara per a la consulta, que obtingui una majoria suficient. En aquest sentit, va traslladar a Òmnium –com ja ho va fer quan els va presentar les conclusions de la 6a Assemblea Nacional d’EUiA- que la formació defensa l'aliança entre independentistes, sobiranistes i federalistes per aconseguir-ho.
La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, va explicar per la seva part que l’entitat està perquè els partits cerquin un consens i es faci la consulta el 2014 amb una pregunta clara, “en funció del sentiment català”. Casals va valorar que el pas donat per EUiA amb la seva conferència és molt important. D’altra banda, Jordi Bosch es va referir a l'estudi fet per Òmnium sobre les preferències de cada electorat, situant que més de la meietat del d'ICV-EUiA seria favorable a la independència o a un estat català, segons sigui la pregunta.
La trobada, en què s’han analitzat altres temes d’actualitat política i social, ha conclòs amb el compromís de mantenir nous contactes
Foto: Francesc Matas i Joan Josep Nuet han representat EUiA en la trobada amb Òmnium Cultural.

No hay comentarios:

Publicar un comentario