6/9/13

La força motriu d'un canvi polític rau en la mobilització popular



Cadena humana de 400 Km.
Aquest 11 de setembre la mobilització existent és la cadena humana de la "Via Catalana cap a la independència". No hi ha altra mobilització real i concreta en el sentit de la llibertat de Catalunya.



Se li ha vist prou bé el llautó. Segons el president Mas, millor eleccions que Consulta, a més d'ajornar-ho al 2016. Ho decideix això la ciutadania o si més no el Parlament de Catalunya? Segons Mas de CiU la decisió depèn del govern de l'estat, Rajoy del PP.

L'estat del Regne d'Espanya i de la Constitució de 1978 tem per sobre de tot l'exercici democràtic popular a Catalunya. Ja va bandejar l'Estatut. El govern d'aquest estat coronat està escanyant al cos social amb les retallades a dojo, la corrupció, i asfixiant als municipis amb la Llei de Bases del Règim local.

Un procés de canvi i ruptura democràtica i social és fonamental per construir una alternativa ciutadana, popular i treballadora. Les vessants socials i de llibertat nacional han de soldar-se sobretot en la mobilització, fins i tot més que en la projecció parlamentaria. L'alternativa política per una Catalunya lliure i social es juga en la mobilització del cos social i nacional, amb la consciència que desencadena i les referències o representacions que es doti.

La força motriu d'una ruptura o canvi polític rau en la mobilització popular concreta existent. És des de la realitat mobilitzada que podem incorporar-hi les marees i les reivindicacions socials per aïllar a les finances i senyors del capital, per combatre les seves representacions polítiques, sigui el PP o CiU, per derrotar-los i foragitar-los dels instruments de poder polític, ideològic, cultural, moral, i el fonamental econòmic.

L'aliança entre autonomistes, sobiranistes, federalistes i independentistes  te el repte d'encapçalar una mobilització popular que ha adquirit una dinàmica pròpia. Les esquerres estem en condicions de contribuir-hi, sempre que copsem bé el sentit per on avança la consciència popular.

El procés de mobilització s'ha desenvolupat el 10 de juliol de 2010 amb el "Som una nació, Nosaltres decidim". Prosseguí l'11 de setembre de 2012 amb un salt polític: "Llibertat, Independència, Nou estat d'Europa". Aquest 11 de setembre la mobilització existent és la cadena humana de la "Via Catalana cap a la independència". No hi ha altra mobilització real i concreta en el sentit de la llibertat de Catalunya.

O l'esquerra està en el moviment real popular, amb més o menys acords, o es queda enfora de la tendència que mou al país, al poble i a la gent treballadora. Els nous factors de mobilització del procés constituent democràtic, de llibertats i emancipació nacional i social, passen per l'expressió popular nacional de la Via Catalana.

Concert de la Llibertat, Camp Barça.
L'esquerra, treballadora i social, hem de fomentar omplir la mobilització democràtica nacional real amb les necessitats, aspiracions i reivindicacions treballadores. Al Concert de la Llibertat del Camp del Barça es varen fer veure les lluites socials treballadores contra les retallades, a les grades i entre les cantants. l'ANC ha corregit els seus primers intents de blindar el fet nacional del factor social. Ara promou i crida a que tothom vagi amb les seves demandes. Fins i tot assumeix convocatòries com la d'encerclar la Caixa i altres que es preparen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario