18/3/13

Teixint fils d’unitat política i social



De L'Aurora. La gira i debats que des de la Fundació Socialisme Sense Fronteres ha organitzat amb els companys de la CUT-BAI d’Andalusia, una de les corrents d’Izquierda Unida, ha comptat amb la participació de companys de diferents tendències, del POR, el PCC, la CUP, Revolta Global... i de sindicalistes, lluitadors, de moviments socials. Els debats han mostrat els nostres lligams amb el sector més combatiu d’IU i la lluita del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT) de Cañamero i Gordillo, també que l’estratègia política del POR, dins d’EUiA i dins de la coalició ICV-EUiA, per construir processos d’unitat, on aquesta es faci al voltant de posicions d’esquerra transformadora, té tot un espai per recórrer, un espai possible i real i amb capacitat d’influència política sobre la configuració del “nou espai”.
Un “nou espai” de confluència entre diferents tendències, organitzacions i moviments, imprescindible per fer front a les polítiques de l’austericidi contra les classes populars i treballadores dels governs de la “deutocràcia” i les seves polítiques imposades per la troika i alhora enfortir el procés per exercir el “dret a decidir” des de la mobilització social, defensant els drets nacionals des dels interessos de la classe treballadora.
Aquesta gira entronca amb l’organitzada l’any passat amb Bildu i la trobada a Baztan sobre “Crisi i Llibertat Nacional” i amb la preparació del 20è Congrés del POR al mes de juliol. “Emancipació social, nacional, de la dona” Com deien els nostres clàssics: l’emancipació de la classe obrera serà obra de la classe obrera o no serà.
En aquesta perspectiva de lluites cal relligar el debat sobre les estratègies unitàries en els àmbits socials i polítics, la construcció d’un espai clarament enfrontat a les polítiques anti-socials amb les lluites per les reformes imprescindibles per millorar les condicions de vida del poble. Exemples com la Marxa contra l’atur i la ILP de la Renda Garantida Ciutadana i amb victòries com les de la PAH portant al Congrés 1.500.000 de signatures per la dació en pagament, però també la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que dictamina que la legislació espanyola sobre desnonaments vulnera la normativa comunitària perquè no protegeix els ciutadans de clàusules abusives en les hipoteques. Ara cal aconseguir que es suspenguin les execucions hipotecàries i donar un cop al govern dels banquers aconseguint la  reforma de la llei hipotecària, la dació en pagament amb efecte retroactiu i el lloguer social. Si és pot.

El nostre Congrés. Estem preparant el nostre 20 º congrés. Està obert a totes les persones interessades en canviar el món. Volem canviar la nostra organització perquè sigui un instrument útil per a aquests temps. Oberta a la participació i ha aprendre dels que lluiten. Una eina per a la unitat en la mobilització i de confluència política. Cal sumar i no dividir. Una organització lligada a la classe treballadora i la joventut i compromesa en l'emancipació de la dona. Et convidem a fer un pas, a participar en la seva preparació. [Convocatòria del Congrés a: www.netpor.org]

No hay comentarios:

Publicar un comentario