14/9/10

Eleccions autonòmiques i vot


Discurs al Consell Nacional d'EUiA.

Companys, companyes, Bon capvespre.

Volem coherència política i credibilitat d'esquerres.

Són dos governs de les esquerres tripartites. Són set anys. Pel mig una crisis econòmica profunda. Un tomb vers les mesures de dreta neoliberal espanyola i europea d'atac dur a la població treballadora. Una mobilització sindicalista unitària amb la preparació d'una Vaga General pel 29 de setembre.

Davant les properes eleccions a Catalunya, es comença a necessitar un balanç per part de l'esquerra treballadora. Un balanç de la majoria parlamentària de les esquerres a Catalunya. I un balanç d'EUiA, dins la coalició ICV-EUiA, de les polítiques del govern i de la seva gestió.

Quin és el moll de l'os d'aquest balanç? És el què ha avançat i aconseguit la població i la classe treballadora amb la nostra aportació. Amb quina actuació social, parlamentària, governamental hem impulsat polítiques adients a la nostra base social, i amb quines hem obstaculitzat i frenat les polítiques que imposa la dreta. On som en la construcció d'alternativa política d'esquerres i quines perspectives tenim d'esquerra coherent i amb credibilitat. Ens cal la Conferència política què es va parlar abans de l'estiu o una Assemblea nacional.

Què ens juguem en aquestes eleccions?

Que CiU recuperi el govern, cosa que no volem de cap manera...

Que tornem a aconseguir el suport social i electoral per una majoria de les esquerres, per tant per quines polítiques...

La repercussió de la Vaga general del 29 de setembre, enfrontant-se a les polítiques econòmiques, laborals i socials de la patronal i aplicades pel govern espanyol de Zapatero i el català de Montilla.

Donar expressió positiva al clam i demanda de la manifestació del 10 de juliol ("som una nació, nosaltres decidim"), per tant no acatant la sentència del Tribunal Constitucional, i impulsant un Referèndum vinculant del dret a decidir amb vàries opcions a escollir.

Podem fer una reflexió de per què hi ha una possibilitat de que retrocedeixi la majoria de les esquerres i guanyin les dretes? Com és que la coalició ICV-EUiA o EUiA no progressem en el suport social i electoral de la gent treballadora i del jovent?

Cert que hi ha un estès temor a la crisi econòmica i la burgesia ho explota amb nous atacs contra la gent treballadora i l'esquerra.

Però, com és què el què han fet les esquerres provoca decepció més que entusiasme?

A dins mateix d'EUiA hi ha un ampli sentiment de desacord i de no entendre el què es fa.

No estem d'acord amb la repressió dels Mossos d'Esquadra. Permetre-rem que reprimeixin els piquets de la Vaga general?

No estem d'acord amb la política econòmica continuista i privatitzadora... Ensenyament... Sanitat... Salut...

Tenim un dilema polític amb el vot dels parlamentaris i parlamentàries de la coalició, els nostres parlamentaris, i també d'en Jordi (Miralles) i la Mercè (Civit). És pel vot al decret de retallada d'austeritat del govern de Montilla que convalidà el decret de Zapatero. Aquest vot va anar contra els sous de la gent funcionària i altres, i de la vaga sindical a l'Administració pública. Som contra el vot a l'homologació de la llei de Caixes que porta a la privatització.

En canvi som molt d'acord amb el compromís dels i les parlamentàries amb la mobilització de la Vaga General sindical pel 29 de setembre, també de'n Jordi i la Mercè, contra la Reforma Laboral. També pel federalisme amb el dret d'autodeterminació i la proposta de referèndum.

Considerem que els diputats de la coalició, i especialment en Jordi i la Mercè, haurien de fer un gest i retractar-se del seu vot a l'ajust d'austeritat.

Per construir alternativa, a la burgesia, als socialistes, al sistema social, necessitem coherència política i credibilitat. Per aconseguir-ho hem de posar d'acord les nostres propostes programàtiques amb el dia a dia polític i de gestió allà on n'hi hagi.

Més a l'esquerra, l'esquerra de debò, l'esquerra que està amb les persones, no lliga de cap manera amb certes gestions i certs vots.

Pensem que haguéssim d'haver posat com a candidats i candidates a persones no implicades en els vots esmentats, o com a mínim amb capacitat de fer la crítica d'allò què és incoherent i ens resta credibilitat.

Hem descartat alimentar l'abstenció i el vot en blanc. Desmobilitza encara més i afavoreix els resultats de la dreta.

Hem descartat cridar a votar a altres candidatures.

Hem considerat que la incoherència l'hem de combatre amb tota la gent d'EUiA, la credibilitat aconseguir-la amb tots i totes vosaltres.

Volem que la propaganda política sigui en funció de l'acció política real. Això ho farem a la nostra manera, amb la crítica, amb la defensa per a la coherència i la credibilitat del què es proposa i el què es fa.

Per tant, farem campanya, mobilitzarem, formarem part i cridarem a votar les llistes de la coalició ICV-EUiA.

Aportem com a candidats, el regidor jove de Rubí, Ivan Hernàez, i l'Àngels Tomás de Serveix Administratius i financers, que tan bé coneixeu.

5 comentarios:

  1. Hola Francesc,
    aquesta intervenció dóna, de manera equivocada, a entendre que el vot dels nostres parlamentaris: Jordi i Mercè va ser decidit de manera autònoma i independent. I tu saps que això no és així.
    De fet, dius que s'han de retractar del seu vot. Penso que fas trampes. Saps positivament, igual que jo, que el posicionament d'en Jordi i la Mercè va ser decidit de manera col·lectiva pel conjunt de l'organització a un Consell Nacional. El seu vot representava tota EUiA, tot i que hagués algú que no estigués a favor. No era un vot decidit només per ells mateixos, sinó de manera col·lectiva per la majoria.
    En tot cas, si segons tu va ser un error, no va ser l'error d'en Jordi i la Mercè, sinó d'EUiA.

    Una abraçada,
    salut!
    Iñaki Escudero

    ResponderEliminar
  2. Ai, que bonic i facil és ser EUiA ara si, ara no!
    Si estàs a EUiA, has votat el montillazo. No val a dir: "no, jo estic a EUiA, però no vull cap responsabilitat pel decret". Estàs o no estàs!
    Molta estratègia de parar a la dreta, però nosaltres votem com la dreta. Pobre d'aquell govern que faci un decret com aquest quan estiguem a l'oposició (que serà l'any que ve), serem inflexibles i el crucificarem.
    Tot per no fer enfadar i mantenir dues cadiretes, que cares pagarem... si això servis per no tornar a fer els mateixos errors si algún dia ens refem dels anys frets que s'acosten.
    Si, continuem lluitant per girar a EUiA a l'esquerra, que potser al 2045 tornarem a estar a govern i aleshores si que ho farem bé.

    ResponderEliminar
  3. Inaki:

    Discrepo amablemente. Si no recuerdo mal (corrigeme si me equivoco) en el CN de julio se nos dijo que la Generalitat tenía que aceptar el decretazo por "imperativo legal", ya que así estaba en el ordenamiento juridoco , pues recuerdo mi intervención diciendo que se utilizaran todos los mecanismos legales , para no aceptarlo y que la actitud fuera no aceptarlo, por muy imperativo legal que fuese.
    Días despues nos enteramos que lo del "imperativo legal" no era tal y como nos lo habían explicado, tanto a la gente que no habiamos votamos afirmativamente ( a pesar de lo del "imperativo legal" como a la gente que sí lo hicisteis).

    En todo caso, la decisión del CN fue que los votos de Euia en el Parlament serían para suavizar el decretazo, no para endurecerlo ni convalidarlo más allá de lo del "imperativo legal", cosa que no fue así.

    Anonimo: Empiezo a estar un poquito harto de lo del tema de las sillas. Yo, la única silla que conozco es la currar que utilizo cada día. Lo digo porque de sillas tenemos o podemos tener todos, y pensar que la gente que está "en lo publico" ya sea en EUIA, o en una Asociación de barrio, o en un sindicato o en una ONG o donde sea... es por la silla es deslegitimar todo el mundo que se deja el tiempo o los proyectos personales en la Politica (con P mayuscula).
    Como has visto, yo discrepo en algunas cosas con mis diputados y creo que hay errores y aciertos, pero de ahí a decir que están por la silla hay ochos planetas.
    Anonimo ¿si algun dia llegas a algo (lo que sea), también tendremos que pensar que es por la silla o estaremos legitimados para decirlo?

    Saludos desde mi silla

    ResponderEliminar
  4. Estimat Iñaki, Merci per posar-hi cullerada. Ens cal memòria històrica i memòria recent. En Toni et diu com va anar. Si vols torna't a repassar la resolució del Consell Nacional i comprovaràs que la carn és feble i la memòria encara més. El Consell Nacional va decidir el què pots comprovar a la resolució inclosa al post "Veritats i realitats" que adjunto. El mateix Coordinador, Jordi Miralles, t'ho pot explicar com ho va fer poc després a una Comissió Nacional. Per tant, siguem curosos en el què es decideix col•lectivament, i en aquest cas la decisió la va fer el Grup Parlamentari (malgrat el desacord previ del Consell de govern de la coalició). Tanmateix conèixer els acords majoritaris i el sentir de molta gent ens permet en un moviment d'esquerres com és EUiA, dir el que considerem positiu, profitós i necessari pel bé d'aquest moviment. I aleshores seguir tots a fons per fer les correccions pertinents i millorar entre la gent treballadora i el jovent. Segueixo convençut que la majoria de la gent activista d'EUiA (a més també de corrents i partits: Nou Impuls, Bastida, PCC, PSUCviu, POR) està en desacord amb el vot esmentat de'n Jordi i la Mercè, i no és una opinió, es pura verificació del que cadascú ha decidit i manifestat; si encara ho dubtes també pots fer una mirada a la resolució de l'executiu del PCC, o als blocs de cèl•lules d'aquest mateix partit.
    Una abraçada movimentista i tothom per la VG 29 S!

    http://francescms.blogspot.com/2010/06/veritats-i-realitat.html


    http://francescms.blogspot.com/2010/06/aquest-vot-no-es-el-nostre.html
    http://francescms.blogspot.com/2010/06/diputats-i-moviment-desquerres.html
    http://francescms.blogspot.com/2010/06/retallades-i-diputats-des.html
    http://francescms.blogspot.com/2010/06/diputadosas-votan-si-al-decreto-de-los.html

    ResponderEliminar
  5. Toni Perico: solsament contestes lo més fàcil... i d'una forma molt simplista!!!

    ResponderEliminar