9/4/10

Beijing+15 al Parlament de Catalunya


http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/videos?p_cp1=632464&p_cp2=632533&p_cp3=8&p_cp22=cerca


Comisión sobre los derechos de las mujeres del Parlament de Catalunya. 23/03/2010.

Comparecencia de Montserrat Vilà ante la Comisión sobre los Derechos de las Mujeres para informar sobre la reunión Beijing+15 de la ONU en Nueva York.

Montserrat Vilà Planas, coordinadora de la Plataforma unitaria contra las violencias de género de Cataluña, Vice-presidenta del Consejo de Mujeres de Cataluña.

Comissió sobre els Drets de les Dones. 23/03/2010 - sessió ordinària

Compareixença de Montserrat Vilà davant la Comissió sobre els Drets de les Dones per a informar sobre la trobada Beijing+15 de Nova York. Compareixença.

Vilà Planas, Montserrat (Vice presidenta del Consell de Dones de Catalunya), Coordinadora de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

"Dels informes i avaluacions als diferents països és desprèn que tot i que hi ha avanços de reconeixement de les discriminacions i violències contra les dones encara en la realitat local no hi ha el canvi estructural necessari per poder arribar als nivells d’igualtat i llibertat que senyalen els dotze punts de Beijing.

Tal com diem en la nostra declaració és urgent iniciar un procés de diàleg entre les responsables polítiques, tècniques i dones actives en els grups i associacions sobre les contradiccions, els entrebancs a l’hora d’aplicar polítiques actives de dones, que posi sobre la taula els punts forts i els punts dèbils d’aquesta relació, reconeixent els diferents llocs des dels quals actua cadascuna, amb el fi de consolidar en espai de governança, en què les institucions acullin les idees i propostes de les organitzacions feministes i de dones, i aquestes tinguin la possibilitat de transmetre a l'acció institucional els seus valors i objectius finals.

Per això en les reunions paraleles a les sesions de NU, les ONG’s presents varem elaborar una Declaració, que adjuntem, on denunciem la falta de participació i els punts més importants que es deixen els estats. També ens reforça en el convenciment que només creant xarxes de dones a tot el món podrem tornar a impulsar els objectius i anar més enllà."

Aquesta conceptualització de la llei catalana és sense dubte fruit del treball, moltes vegades invisibilitzat, del moviment de dones. Focalitzant la qüestió en els drets de protecció, atenció i recuperació de les dones, cal remarcar la importància que ha tingut i té el moviment feminista. No tan sols en la capacitat de pensar les violències d’una manera estructural, a més té un caràcter fonamental en la creació de serveis amb una important implantació territorial per tractar-se d’organitzacions o governamentals, a més, el seu saber, la seva experiència s’ha materialitzat a traves d’una reflexió profunda i coherent sobre les diferents realitats de les dones, les especificitats de cada col·lectiu, així com en la conformació d’una perspectiva respectuosa i igualitària a l’hora de plantejar les intervencions. Es fruit d’aquest treball, de la seva historia i continuïtat, un discurs no tan sols teòric sobre les violències de gènere sinó que a més, una mirada política sobre la realitat i sobre les eines necessàries per a impulsar canvis significatius amb impacte efectiu."

No hay comentarios:

Publicar un comentario