2/4/09

Depuració pírrica


El govern tripartit de Montilla dóna per tancat l’assumpte repressió Mossos 18 M, per la boca del conseller d’Interior, Joan Saura.

Tant de bo fora així. Tanmateix el cessament de Rafel Olmos, expressa una pírrica depuració d’un fusible.

L’ascens de J.D. (Joan Delort) és l’altra cara de la confirmació del fracàs de l’ecoseguretat. El vernís eco ha resultat matusser, amb poca volada, i s’ha esvaït de tant lleu i transparent.

La cohabitació a Interior, l’eco-social-vergència a la seguretat en el que respecta les forces policíaques, els Mossos d’Esquadra, és l’expressió de qui ha guanyat és la part dreta governamental (PSC: J. Montilla, M. Tura) i extra-governamental (CiU). Joan Saura i Joan Boada descendeixen a hostatges del binomi socialvergent d’ordre repressiu.

La imatge d’ICV i de la Coalició ICV-EUiA està en caiguda lliure, en picat. L’efecte de la repressió dels Mossos, violenta, agressiva, indiscriminada i gratuïta (desproporcionada es diu amb eufemisme), taca el verd, i fins i tot el roig i els altres colors de l’arc iris (l’arc de Sant Martí, l’espectre electromagnètic de la descomposició dels raig de la llum).

És palès què el principal objectiu polític d’aquests cossos de seguretat és la de mantenir per la força el sistema existent. Estan per reprimir i impedir la transformació social i política. L’esquerra transformadora beu oli fent de responsable política dels guardians del sistema social i polític burgès, amb el cant de sirena del vernís gestor de certes esquerres.

Cal prendre distància d’aquesta imatge nefanda. Cal arranjar el destret i apartar-se de la cohabitació a Interior.

2 comentarios:

  1. L'assumpció de la Conselleria d'Interior es va fer en contra de la opinió de molta gent d'EUiA i d'alguna d'ICV. Sota el titol "mai ens equivoquem" i "sabem que fem", van respondre aquesta opnió, ara després d'una aposta personal i arriscada de Joan Saura, ens deixa amb una motxila plena de pedres que ens enfonsará al primer riu que haguem de travessar.

    La gent jove i la gent de moviments socials se sent molt decebuda, i els militants desinflats tants esforços, tanta dedicació personal i activista, per quedar molt malament davant de molts/es companys/es de lluita.

    EUiA que davant d'ICV hauria de ser la "pota social i activista de la coalició" quedem en una posició molt dolenta. I el que es pitjor sense arguments.

    No trobo adient de parlar-ne com fan alguns companys/es de "pinça" de "desprestigi", tant debó estiguessim a la corda fluixa del Govern per politiques socials valentes i plenament afins a la nostra percepció de la societat i de relació amb la gent treballadora.

    No formem part del Govern, i em quedat molt tocats en la vessant social....


    salut i anims

    ResponderEliminar
  2. Interesante explicación de Física. El arco iris más bello que he visto en la vida fue uno cuyo pie izquierdo caía sobre Sant Martí de Provençals, antiguo municipio del llano de Barcelona. Quizá también se le diga "Sant Martí" por esta razón.

    ResponderEliminar